štvrtok 20. októbra 2011

NIeco z ineho sudka ale predsa Android Motorola Droid Razr

Motorola Droid RAZR - najtenší smartfón na svete včera 00:00

Spoločnosť Motorola predstavila svoj najnovší smartfón s názvom Motorola Droid RAZR. Podľa názvu by sa mohlo zdať, že ide o nástupcu tenkého kultového véčka Motoroly RAZR V3, no jediné čo tieto telefóny spája, je pomenovanie RAZR. Tenké telo vyrobené zo silného kevlarového vlákna s hrúbkou iba 7 mm robí z nového modelu najtenší smartfón na svete. Samozrejme, že táto hrúbka neplatí pre časť s objektívom a bleskom, a tak je hrúbka 7 mm trochu zavádzajúcim údajom. Hmotnosť nového RAZR-u je 127 gramov a vďaka použitým materiálom (aj vo vnútri) mu neuškodí ani striekajúca voda alebo poliatie kávou.

Nový RAZR je výborne vybavený dotykový telefón s operačným systémom Android vo verzii 2.3.5 Gingerbread, ktorý poháňa dvojjadrový 1,2 GHz procesor Cortex-A9. RAM s kapacitou 1 GB by mala stačiť na bezproblémový beh aplikácií. Vnútorná pamäť ponúka 16 GB voľného miesta na uskladnenie nielen multimediálneho obsahu. Komu to nebude stačiť, môže si pamäť rozšíriť pomocou microSD kariet o ďalších až 32 GB.


Veľký dotykový Super AMOLED displej s 4,3-palcovou uhlopriečkou a rozlíšením 540 x 960 bodov je pokryté odolnou vrstvou Gorilla Glass. Na fotografovanie poslúži osemmegapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Videá nahráva vo Full HD rozlíšení 1920 x 1080 bodov rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Na videohovory je určená predná VGA kamera. Medzi špecifikáciami nájdeme aj FM rádio s RDS, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, DLNA, HDMI i GPS. Nová Motorola Droid RAZR podporuje rýchle dáta HSPA+ vrátane technológie LTE pre využitie v sieti amerického operátora Verizon.

Silná batéria s kapacitou 1 780 mAh udrží telefón v pohotovostnom režime až 204 hodín alebo do 12,5 hod hovoru. Predbežné objednávky sa začnú prijímať od 27. októbra 2011 a samotný predaj sa má začať v novembri tohto roka. S dvojročnou viazanosťou u operátora Verizon bude stáť 299,99 amerických dolárov, plná cena nebola zverejnená. Či sa dostane aj na náš trh zatiaľ nebolo oficiálne oznámené.

Zdroj: motorola.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára